Vanadisvägen 25 S-113 23  STOCKHOLM
(+46) 0768 766 708

VILLKOR & FAQ (vanliga frågor)


PDF-MATERIAL

Bifogat PDF-material får skrivas ut och delas ut (i pappersformat) till elever i den skola som köpt materialet.
Själva PDF-filerna för utskrift får dock under inga omständigheter delas ut.

PDF-filer med inbäddad video får läggas på skolans nätverk/hemsida. Dessa PDF-filer är låsta: de varken kan eller får skrivas ut.

PIRATANVÄNDNING

Traditionella lösenordsskydd är klumpiga att hantera och vållar problem för användaren. Därför använder vi inte lösenord.
Däremot förses varje exemplar med en unik kod som gör att vi med sökrobotar kan se om materialet används olovligt = av skolor som ej betalt materialet. I de fall material ligger på nätverk vars ägare ej köpt materialet, faktureras nätverkets ägare fyrdubbla priset.

COPYRIGHT

COPYRIGHT Allt material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Det innebär bl.a. att man inte får ändra innehållet utan tillstånd. Man har ej heller rätt att skriva av delar av materialet utan att ange källan.

Vilken nivå?

Materialet är avsett för elever på högstadiet och uppåt. Men visst material används redan i mellanstadiet (i första hand DVD1, 2, 5 och 11). Flera produktioner används på gymnasier, folkhögskolor, högskolor och universitet. Osäker på om det kan fungera? Fråga Anne Johansson (076-8776708) som använder materialet dagligen.

Fortbildning

Flera produktioner är tänkta att användas så att läraren först fortbildar sig genom att gå igenom materialet, och därefter väljer ut vilka delar som kan fungera.
Vi anordnar dessutom fortbildningsdagar med utgångspunkt från materialet. Maila för information.

TEKNISK SUPPORT

Tekniska problem med våra produkter är ovanliga. All produktion görs enligt vedertagen standard i plattforms-oberoende system.
I förekommande fall handlar det om uppspelningsproblem som antingen beror på skadade skivor eller på felinställda datorer. Innan Du kontaktar oss om sådana problem - testa skivan i fråga på en annan dator eller spelare. Om uppspelningen ändå inte fungerar - kontakta oss.

DATORUPPSPELNING

Alla DVD-skivor görs i DVD-standardformat (Mpeg 2). Men uppspelning av standard-DVD stöds inte automatiskt av datorer; ibland krävs särskilda spelare eller codecs. Nästan alla Windows-datorer levereras med fungerande DVD-spelare. På Mac är problemet större. Det finns dock gratisspelare som VLC-spelaren för WIN & MAC som klarar att spela skivorna.

UPPSPELNINGEN HACKAR

Det beror nästan alltid på att DVD-spelaren eller datorn inte hinner leverera dataströmmen. När problemet uppstår - testa en annan DVD-spelare eller dator. För säkerhets skull är dataströmmen på våra skivor lägre än den rekommenderade, men är spelaren gammal och/eller smutsig kan det uppstå problem.